Tips voor het beregenen van uw tuin

Hoe ligt uw tuin erbij deze zomer? In de zomermaanden is het heel belangrijk dat uw tuin op de juiste wijze wordt besproeid. Uw gazon, bloemen en planten mogen niet te weinig, maar ook niet te veel water krijgen. Het is niet altijd gemakkelijk om ervoor te zorgen dat dit goed gebeurt; u hebt het misschien te druk met andere zaken, u vergeet eens een dagje of u gaat op vakantie. Een goed automatisch beregeningssysteem, dat op de juiste manier is afgesteld, kan een goede oplossing voor dit probleem bieden.

Een beregeningssysteem aanleggen

Er zijn allerlei soorten beregeningssystemen voor uw tuin mogelijk; van eenvoudige systemen met sproeiers boven de grond tot sproeiers die in de grond verwerkt worden en tijdens het sproeien naar boven komen. We raden u aan om eens een erkende tuinman gespecialiseerd in beregeningssystemen bij u langs te laten komen, om alle opties te bespreken. Er moet bijvoorbeeld een goede plattegrond gemaakt worden waarin het beregeningssysteem wordt uitgewerkt, zodat het water zo effectief mogelijk over uw tuin wordt verdeeld, met zo min mogelijk waterverspilling.

Automatisch sproeisysteem

Het beste is om uw beregeningssysteem geheel ondergronds te verwerken, want dat ziet er een stuk mooier en verzorgder uit. Erkende tuinders van vandaag werken met de nieuwste technieken, zodat u na de aanleg van uw beregeningssysteem er nauwelijks nog omkijken naar heeft. Uw beregeningssysteem wordt aangesloten op een moderne besproeiingscomputer die u zo kunt instellen dat uw tuin precies de juiste hoeveelheden water krijgt op de tijdstippen die u wenst. Ook als u niet thuis bent of op vakantie bent, wordt uw tuin besproeid.

Beregeningssystemen en vorst

Bij een automatisch beregeningssysteem voor uw tuin zijn er een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee dient te houden. Zo is het belangrijk dat u uw beregeningssysteem in het najaar voorbereid op de winter en het systeem goed beschermt tegen schade door vorst. Dit kan onder meer door het plaatsen van een afdruipventiel. Let er ook altijd op dat de hoofdkraan van het systeem op een vorstvrije plek wordt geplaatst. Uw ervaren tuinder kan u helpen met nog meer tips en maatregelen.

Water en energie besparen

Een automatisch beregeningssysteem is een goede manier om water te besparen, omdat u zo op een effectieve manier uw tuin besproeit. U kunt nog meer water besparen door uw beregeningsinstallatie te voorzien van een regensensor. Wanneer er voldoende regen valt, zal deze ervoor zorgen dat uw systeem niet overbodig uw tuin gaat besproeien. Of wat dacht u van een beregeningssysteem op zonne-energie? Er bestaan tegenwoordig goede besproeiingscomputers die werken op zonne-energie. Op deze manier kunt u ook nog besparen op energie.

Beoordeling